Qbus realiseert app in e-bike segment

Qbus heeft recentelijk weer een uniek project in het vakgebied van connectiviteit van “smart” devices gerealiseerd. Ditmaal, in het afgelopen jaren sterk groeiende, e-bike segment. Voor haar klant enviolo werd een nieuwe app & backend gerealiseerd. De app hoort bij het “next-gen” product voor automatisch schakelende AUTOMATiQ. Deze traploze automatische technologie zorgt voor een geheel nieuwe fietservaring en is net zo eenvoudig als het afstemmen van het volume op een radio. Zo hebben fietsers meer aandacht voor andere belangrijke aspecten van het fietsen, zoals het verkeer of de omgeving. Geen schakelingen, vastzittende versnellingen, los rondtrappen of gekraak, alleen een uniek rijgevoel dankzij het gebruiksgemak van de technologie.

De enviolo app biedt klanten verschillende voordelen. Het belangrijkste doel van de smartphone-applicatie en backend is om OEM’s een tool te bieden om firmware en apparaatinstellingen draadloos te kunnen bijwerken tijdens het montageproces van de fiets. De app heeft daarnaast als doel een tool te zijn voor fietsenwinkels en klanten (eindgebruikers) om de basisinstellingen te personaliseren en de AUTOMATiQ software (firmware) bij te werken. 

Qbus ontwikkelde zowel de iOS als de Android app alsmede ook de bijbehorende backend omgeving voor een naadloze integratie en datavoorziening rondom de AUTOMATiQ. 

De AUTOMATiQ en app zijn verbonden middels een zogenaamd Bluetooth LE connectie en biedt daardoor door de mogelijkheid om snel en veilig de gegevens bij te werken.  

Het aangaan van deze samenwerking is de eerste stap naar een verdergaande integratie en continue verbetering van de app. enviolo & Qbus werken aan een gemeenschappelijke roadmap om de app nog sterker te maken. Meer weten over apps die Qbus heeft ontwikkeld rondom connectiviteit en connected-devices of specifiek in de e-mobility markt ? info@qbus-ict.nl

Meer informatie over de app is te vinden via:
https://enviolo.com/nl/nieuws/nieuwe-enviolo-automatiq-app-nu-beschikbaar/

 

Bekijk bovenstaande video voor meer informatie over de app