Met een app werken aan je gezondheid & vitaliteit? Maak het leuk!

Qbus heeft zich recent aangesloten bij de Sports Vitality Hub community. Deze community, bomvol ambitieuze ondernemers, beantwoordt dagelijks maatschappelijke uitdagingen en implementeert innovaties om werk- en leefomgevingen vitaler en gezonder te maken. Uiteraard heeft Qbus zich niet voor niks aangesloten. Binnen Qbus hebben we namelijk de ambitie om bij te dragen aan een gezondere en vitalere leefomgeving voor jong en oud.

 “Bezig zijn met” en daadwerkelijk “doen” blijkt lastig

Deze ambitie wordt versterkt door berichten dat de Nederlander meer dan ooit met gezondheid en vitaliteit bezig is. De helft van de Nederlanders gebruikt daarbij één of meerdere gezondheidsapps. De stappenteller is hierbij de meest gebruikte app. Een goede basis, maar het opmerkelijke is dat slechts de helft van de Nederlanders voldoende beweegt en dat dit door onder andere Corona nu daalt. Het verschil tussen “bezig zijn met” en daadwerkelijk “doen” blijkt lastig.

“De helft van de Nederlanders gebruikt één of meerdere gezondheidsapps”

Bewegen moet ook leuk zijn, zodat ieder op zijn niveau maximaal gemotiveerd raakt en ondersteunt wordt. Voor de een betekent dit een persoonlijke motivator in de vorm van een vriend/vriendin of personal trainer. Voor de ander betekent dit een mogelijkheid om prestaties vast te kunnen leggen en zich te kunnen meten met anderen. Een app kan heel handig zijn, maar als we er de “fun factor” aan toe voegen dan kan het tevens heel motiverend werken. Het maakt je bewust van je beweeggedrag. Je ziet na afloop of je goed gepresteerd hebt en of je op schema ligt, het kan je een extra stimulans geven om door te gaan. 

“Steeds meer mensen sporten en bewegen met hulp van apps. Het is fun voor mensen die van gadgets houden, zo’n app kan tevens heel motiverend werken”

De afgelopen jaren heeft Qbus een aantal apps ontwikkeld om bewegen te stimuleren en/of gezondheid en vitaliteit te bevorderen en leuk te maken. Zo mochten we een app realiseren in opdracht van de Hoogstraat Revalidatie. Een app die revalidanten stimuleert om na een beroerte op een gestructureerde en eenvoudige manier te oefenen, om daardoor sneller weer zelfstandig te worden. Of wat te denken van een app voor de Nationale Politie. Een app die je helpt met het optimaal voorbereiden op de specifieke sporttest van de politie. Gave projecten waarin we samen met onze opdrachtgevers een bijdrage hebben geleverd om kwetsbare mensen en vitale mensen te helpen hun eigen doelen te bereiken. 

De afgelopen periode zijn we met Qbus bezig geweest met een nieuw onderscheidend initiatief. Een beweeg app voor iOS & Android die zowel de beginnende recreatieve sporter als de fanatieke sporter helpt zijn of haar doelen te behalen. Belangrijkste aandachtspunten binnen deze app zijn, laagdrempelig, functioneel en flexibel met een groot onderscheidend vermogen door een steeds wisselend aanbod van oefeningen en tips. Stay tuned voor de volgende (app) bijdrage van team Qbus aan de ambitie voor een gezonder en vitaler Nederland!

Meer weten over de apps die binnen Qbus ontwikkeld zijn op het snijvlak van vitaliteit en gezondheid of andere vakgebieden?

info@qbus-ict.nl