Qbus realiseert QR-Fit app

Qbus heeft afgelopen vrijdag in samenwerking met QR-Fit een nieuwe app gereleased voor zowel het iOS als het Android platform. Hieronder is meer informatie over de samenwerking te lezen.

Klant: QR-Fit

App: QR-Fit app

Segment: Sport, Vitaliteit en Gezondheid

Opdracht: Realisatie iOS & Android app

 

 

Achtergrond

QR-FIT is een innovatief bedrijf dat laagdrempelig, functioneel, uniek & flexibel beweegaanbod realiseert voor gemeenten en bedrijven. Vanuit ervaring in verschillende domeinen van de sportwereld is het idee ontstaan om door middel van technologie meer mensen in beweging te krijgen. QR-FIT faciliteert digitale beweegoefeningen aan de hand van duidelijke instructievideo’s die middels de native app (iOS & Android) beschikbaar worden gesteld. 

Vanaf het eerste contact voelde de betrokkenheid vanuit het Qbus team goed aan. Daarnaast werd al snel duidelijk dat Qbus jarenlange ervaring had met het ontwikkelen van apps op gebied van vitaliteit & gezondheid. Met dit gegeven hebben we samen een pad uitgestippeld wat voor QR-Fit het vertrouwen gaf om een duurzame samenwerking aan te gaan. Jimmy-Boy Spies – Manager Marketing & Innovatie (QR-Fit)

Door de keuze uit verschillende fitheidsniveaus per oefening én het 24-uurs roulatiesysteem van de oefeningen achter de QR-codes, blijft QR-FIT een unieke ervaring aanbieden. Om blijvend in te spelen op de behoeften van de gebruikers worden via de app snel en eenvoudig de nieuwste trends en ontwikkelingen toegevoegd. Met het inzetten van nieuwe oefeningen, uitdagingen, gamification en online coaching houdt QR-FIT haar dienst aantrekkelijk en toekomstbestendig. De app is de gids die mensen op een laagdrempelige, functionele, flexibele en unieke manier in beweging brengt! 

Opdracht 

De gewenste groei en beoogde toekomstbestendigheid van de oplossing leidde al snel tot de wens voor een native app. Naast de hierboven genoemde functionaliteit bestaat ook de wens om in de toekomst in te haken op functies zoals navigatie, accelerometer en toekomstige functie uitbreidingen van de mobiele telefoon of wearable.

Gedurende de ondersteuning die we kregen bij het vormgeven van de opdracht voor de wenselijke app hielp Qbus ons tegelijkertijd met kennis en ervaring op het gebied van het bepalen van een mobiele strategie. Dit gaf voor mij nog meer het gevoel dat we met de app een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het bevorderen van vitaliteit en gezondheid van jong en oud. Gerjan van Stralen – Strateeg en Implementatieadviseur (QR-Fit)

Op basis van haar wensen is QR-FIT op zoek gegaan naar een ervaren app ontwikkelaar die kon helpen met het ontwikkelen van een mobiele strategie en de realisatie van de gewenste iOS en Android app. Hierbij kwamen ze uit Qbus. In nauwe samenwerking met de klant realiseerde het team van app ontwikkelaars een app met daarin functies zoals het opzoeken van routes, scannen van QR-codes, het automatisch opvragen van bijbehorende video coaching & uitleg en het vastleggen van activiteit historie. Kortom allerlei functies die bijdragen aan beweegstimulering voor jong en oud.   

Aanpak

Qbus hanteert een iteratieve aanpak (Agile) waarbij de klant gedurende het proces voortdurend zicht houdt op het uiteindelijke product. Hierdoor sluit het verwachtingspatroon continue aan op het uiteindelijke resultaat. Mede door deze aanpak en de jarenlange ervaring op het gebied van software ontwikkeling kon er snel ingespeeld worden op veranderingen en eventuele wensen tijdens het gehele ontwikkelproces. 

Meer weten over de apps die binnen Qbus ontwikkeld zijn op het snijvlak van vitaliteit en gezondheid of andere vakgebieden?

info@qbus-ict.nl