Een goede ondersteuning van je dealernetwerk creëert loyale klanten

De opkomst van het digitale tijdperk stelt producenten en leveranciers voor grote uitdagingen, maar biedt tegelijk ook nieuwe mogelijkheden. Veel communicatie en informatie is beschikbaar via nieuwe technologieën waarbij het internet een belangrijke rol speelt. Deze transitie heeft de spelregels tussen producenten en hun dealernetwerk veranderd. 

Producenten & dealers

Producenten zoeken naar een breed dealernetwerk die naast de verkoop ook een rol als een betrouwbare installatie en service partner kan vervullen. Dealers hebben op hun beurt behoefte aan; proactieve ondersteuning, een hoog serviceniveau vanuit de producent, onderscheidend vermogen in de vorm van certificering,  snelle en correcte afhandeling van garantieclaims en kortingen om op lange termijn samen te werken. Daarom is het belangrijk dat producenten meer en meer integreren en samenwerken met het dealernetwerk.

Opkomst digitale toepassingen

Een professionele leverancier of producent zal haar dealernetwerk op een steeds slimmere manier ondersteunen. Denk aan het effectief inzetten van marketingbudget, het delen van data en het verhogen van het serviceniveau. Daarnaast is de opkomst van digitale toepassingen in de vorm van mobiele apps ook een goede en schaalbare manier om een dealernetwerk te voorzien van de juiste informatie op de juiste plek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; het snel raadplegen van documentatie en installatie video’s, het eenvoudig doen van productregistraties en het maken en overzichtelijk vastleggen van installatie rapporten. Door te voldoen aan deze toenemende behoeften van het dealernetwerk, creëren leveranciers een hogere dealer tevredenheid en daarmee trouwe klanten. 

——————————————————

Werk je met een dealer- of partner netwerk en wil je deze optimaliseren?  

Qbus heeft de afgelopen jaren meerdere leveranciers en producenten mogen helpen de dealernetwerken te optimaliseren met mobiele apps. Apps die voorzien in de behoefte om zowel de klanttevredenheid, het serviceniveau en efficiency van het dealernetwerk te vergroten. Werk je met een dealer- of partner netwerk en wil je deze optimaliseren? Graag delen we onze ervaring en maken we samen en business case om jouw dealernetwerk te optimaliseren.